Završena obuka “Mogućnosti finansiranja putem EU fondova”

Bez autora
Aug 20 2012

Drugi deo obuke za pisanje projekata finansiranih iz fondova Evropske unije završen je u JGSP “Novi Sad”. Zaposleni u ovom javnom preduzeću imali su prilike da, za četiri dana obuke, steknu određena znanja i veštine za pisanje uspešnih evropskih projekata.Tokom drugog dela obuke predstavnici Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine Jano Puškar i Tamara Glišić predstavili su kroz teorijski pristup i praktičan rad tematiku budžetiranja projekata, a polaznici obuke upoznati su i sa sistemom evaluacije projekata, strukturom aplikacionih formulara koji se koriste u programima prekogranične saradnje, te propratnom dokumentacijom koja prati svaki projekat.

Završena obuka “Mogućnosti finansiranja putem EU fondova”Drugi deo obuke za pisanje projekata finansiranih iz fondova Evropske unije završen je u JGSP “Novi Sad”. Zaposleni u ovom javnom preduzeću imali su prilike da, za četiri dana obuke, steknu određena znanja i veštine za pisanje uspešnih evropskih projekata.

Tokom drugog dela obuke predstavnici Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine Jano Puškar i Tamara Glišić predstavili su kroz teorijski pristup i praktičan rad tematiku budžetiranja projekata, a polaznici obuke upoznati su i sa sistemom evaluacije projekata, strukturom aplikacionih formulara koji se koriste u programima prekogranične saradnje, te propratnom dokumentacijom koja prati svaki projekat. Takođe, polaznicima obuke predstavljeni su i Programi Evropske unije gde institucije iz Srbije imaju pravo učešća.

Obuka “Mogućnosti finansiranja putem EU fondova” treba da omogući polaznicima da samostalno i pravovremeno identifikuju projektne ideje, da ih uspešno pretoče u projekte po evropskim pravilima, kao i da prevaziđu sve poteškoće prilikom formulisanja i podnošenja projektnih predloga.

Po završetku obuke polaznicima su uručeni sertifikati od strane Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik